Skriti panti za lesena notranja vrata

SKRITI PANTI

Skriti panti so konstrukcija, sestavljena iz kovinskega telesa, skrivnega tečaja znotraj tega telesa, vzvoda in tulca proti trenju, ki je zasnovan za boljše drsenje vratnega krila. Ročica je nato sestavljena iz dveh delov, ki sta med seboj povezana z gibljivo osjo, izdelano iz jekla. V naši proizvodnji uporabljamo pante iz zlitine kovin zamak. Zamak je zelo vzdržljiv ter odporen proti obrabi in omogoča brezhibno delovanje ter popolnoma varen za zdravje drugih. Zlitina kovin je dobro oblikovana pri dovolj nizkih temperaturah taljenja in ima gladko površino ter enotno strukturo. Končni izdelki pa so vedno dodatno obdelani in sicer našim kupcem ponujamo več barvnih obdelav. To pa vam odpira možnost izbire, kombiniranje barve nasadil z ostalim okovje ali elementi v vašem prostoru. Kljub temu, da gre za skrita nasadila / pante so ta vidna, medtem ko odpirate vratno krilo.

Zakaj izbrati skrite pante namesto klasičnih vidnih?

Z izbiro skritih pantov omogočimo mobilnost vaših vrat do 180 stopinj.. To je tudi eden glavnih razlogov, da našim strankam svetujemo izbiro skritih pantov, saj se zahvaljujoč velikemu kotu odpiranja vratno krilo lahko odpre na sosednjo steno, kar je zelo priročno pri premikanju večji predmetov skozi vrata. Lahko prenesejo do 200.000 ciklov odpiranja in zapiranja. Poleg tega zagotavljajo enostavno in predvsem tiho premikanje vratnega krila. Ker smo proizvodnja notranjih vrat po meri in zgolj po naročilu se velikokrat prilagajamo še tako zahtevnim željam strank in ravno skriti panti nam to omogočajo. Pritrditev pantov je možna v še tako skrajnih položajih, kar reši številne uganke.

2.jpg

3.jpg

Estetska komponenta in vizualnost

Vidni panti so za marsikatero oko moteči faktor in ravno s skritimi, brez vidnih kovinskih elementov hitro pričaramo moderen izgled notranjih vrat. Skriti panti oz. nasadila predstavljajo eleganten in mehek prehod med vratnim krilom in podbojem.

Kadar pa se stranka poleg skritih pantov odloči še za skrite podboje, vrata dobijo videz omare ali prehoda v skrivni prostor. Saj jih lahko popolnoma skrijemo v steno. V sodelovanju z drugimi strokovnjaki poenotimo videz notranjih vrat ter sten, ki jih obdajajo. Trenutni trend, za katerega se odloči vedno več naših kupcev so notranja vrata oblečena v vzorec tapete, izbranega parketa ali kamna, v katerega je oblečena stena ter nemoteno prehaja v krilo notranjih vrat.

Nastavljivost krila je enostavnejša

Pri izbiri skritih pantov bodite pozorni na več detajlov. Velja pravilo, da pri izbiri nasadil ne šparamo, saj sta dolga življenjska doba in možnost reguliranja nasadil izrednega pomena. Panti so kot temelj notranjih lesenih vrat. Zato je bolje kupiti izdelke zaupanja vrednih proizvajalcev, ki proizvajajo visoko kakovostne izdelke in imajo dober ugled. V Lestur-ju ponujamo samo visokokakovostne in časovno preverjene modele, ki so že vrsto let specializirana za proizvodnjo okovja za vrata.

Nastavljivost vrat je odvisna od izbire skritih nasadil. Razdeljeni so na nastavljive in nenastavljive. Prvi je najbolj vsestranski in omogoča spreminjanje položaja vratnega krila, ne da bi ga morali odstraniti iz tečajev oziroma nasadil. Prilagoditev se praviloma izvaja v treh ravninah, tako da ni možno samo dvigniti ali spustiti vratnega krila, temveč tudi prilagoditi gostoto njihovega prilagajanja okvirju vrat. Takšni modeli so nekoliko dražji od nereguliranih izdelkov, vendar je razlika v ceni v celoti upravičena s precej enostavnostjo uporabe. 

V Lestur-ju vam ponujamo omenjene skrite pante, pred nakupom se vedno s stranko posvetujemo, pomagamo pri izbiri in tehnično svetujemo. Cilj našega podjetja je, da je stranka vedno zadovoljna in naše izdelke uporablja mnoga leta. Za nasvete pri izbiri in tehnično pomoč se obrnite na nas, preko elektronske pošte info@lestur-okovje.si.