Drsni sistemi za lesena vrata

Če želite v prostor vnesti domačnost in naravo, vsekakor izberite les. Lesena drsna vrata so nadvse priljubljena vrsta notranjih vrat, ki polepšajo vsak dom. Dokazano je, da se bolje počutimo, če smo obdani z naravnimi materiali, drsna vrata pa so kot nalašč za pregrado med prostori.

Se vam zdi klasični način odpiranja vrat že malce zastarel? Ali pa v stanovanju nimate dovolj prostora in bi ga zato radi čimbolj izkoristili? V tem primeru vam priporočamo nakup lesenih drsnih vrat, ki se po potrebi lahko popolnoma skrijejo v steno. V nadaljevanju vam zaupamo ideje kje vse uporabiti lesena drsna vrata.

Lesena drsna vrata med kuhinjo in jedilnico

Med kuhanjem vonjave morda niti niso tako moteče, ko pa se zažrejo v pohištvo ostalih prostorov, pa so precej neprijetne. Kako se torej temu izogniti? Enostaven način, da kuhinjo in jedilnico ločite z lesenimi notranjimi vrati ali leseno predelno steno. Tako bodo vonjave med kuhanjem ostale le v enem prostoru in se ne bodo razširile čez celotno stanovanje. Prednost lesenih drsnih vrat je tudi v tem, da se lahko premikajo ob steni ali v steno, ne zasedajo prostora, kuhinja in jedilnica pa bosta izgledali bolj prostorni in svetlejši.

DRSNI SISTEMI ZA LESENA VRATA

Lesena drsna vrata med dnevno sobo in jedilnico

Zelo pogosto si kupci želijo velikih prostorov, zato združijo jedilnico in dnevno sobo v en velik prostor. To ima sicer svoje prednosti, saj stanovanje izgleda precej prostornejše, a ima tudi svoje slabosti. Hrup televizije lahko moti osebe v jedilnici in obratno, hrup v jedilnici lahko moti tiste, ki se želijo v dnevni sobi sprostiti. Najboljša rešitev so torej lesena drsna vrata. Prostor bo še vedno izgledal prostorno, vseeno pa bodo takšna lesena notranja vrata zadržala morebitni hrup in vonjave iz kuhinje. Tako se boste lahko brezskrbno sproščali v dnevni sobi tudi, ko bodo ostali člani družine klepetali v jedilnici. Ko pa vas hrup ne bo motil, boste lahko le odprli lesena drsna vrata in izkoristili prednosti velikega prostora.

Lesena drsna vrata med dnevno sobo in hodnikom

Prepih v stanovanju predstavlja zelo moteč dejavnik, zato svetujemo, da med dnevno sobo in hodnikom namestite lesena drsna vrata. Le ta imajo kar tri prednosti. Prva je, da takšne vrste lesenih notranjih vrat ob morebitnem prepihu ne morajo zaloputniti. Posledično je njihova življenjska doba bistveno daljša, saj se med loputanjem vrata zelo uničujejo. Druga prednost lesenih drsnih vrat med dnevno sobo in hodnikom je, da jih lahko preprosto zaprete in prepih vas ne bo več motil. Takšna vrata so zaradi koles s krogličnimi ležaji popolnoma neslišna, zato jih ne boste slišali niti, če jih bo kdo med vašim počitkom odprl. Tretja prednost lesenih drsnih vrat pa je, da lahko z njimi prihranimo veliko prostora. Opremljanje manjšega stanovanja oziroma hiše bo z vgraditvijo takšnih lesenih notranjih vrat veliko enostavnejše. Postavitev pohištva bo enostavno lažja. V dnevni sobi, kjer je pohištvenih elementov veliko, vam bodo takšna vrata prišla še posebej prav. Z vgraditvijo kasete, v katero se bodo lesena drsna vrata zapirala, boste lahko pohištvo postavili tudi tik ob steno in uspešno izkoristili vsak delček prostora.

Lesena drsna vrata so torej zelo uporabna v večini prostorov. Zagotavljamo, da se vam nakup drsnih lesenih vrat zaradi dolge življenjske dobe resnično splača.

Sistem za upravljanje teh je sestavljen iz različnih manjših komponent, med katerimi pa vsaka odigra zelo pomembno vlogo. Kot strokovnjaki za okovje vam želimo ponuditi samo najboljše na trgu, zato ponujamo zgolj preizkušene in dolgo časa obstoječe blagovne znamke. Naši sistemi so vsi obogateni z obojestranskim mehkim zapiranjem za lahkotno odpiranje drsnih vrat. Vsi sistemi imajo teflonsko obložena kolesa s krogličnimi ležaji za maksimalno mehko drsenje krila po vodilu. Da pa so vsi strahovi odveč so sistemi opremljeni z varovalom proti zdrsu stekla.

Rustikalni šarm, ki povezuje naravo z vsakim domom

Rustikalna notranjost slavi surovo lepoto narave, zato morajo izbrana vrata in ročaji odsevati ta čar. Vrata iz masivnega lesa z naravnimi nepopolnostmi, kot so grče, so kot nalašč za doseganje pristnega rustikalnega videza. Hlevska vrata s svojo obdelano površino in drsnim sistemom dodajo vsakemu prostoru značaj in toplino. Širok izbor ponuja tudi možnost med majhnimi in veliki koleščki drsnega sistema ter klasičnim ali obojestranskim mehkim zapiranjem. Čeprav je ta veljal nekoč za del vhoda v hleve, danes krasi notranjosti mnogih hiš v alpskem in mediteranskem svetu.

DRSNI SISTEMI ZA LESENA VRATA
Pokaži več
Pokaži manj