Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletno mesto www.lestur-okovje.si je spletna trgovina, ki deluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju. Ob prijavi v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Moj profil) oziroma pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Zaradi narave poslovanja svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine www.lestur-okovje.si redno ažurira in pogosto spreminja.
Spletne cene  veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine www.lestur-okovje.si. 

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, toda kljub temu je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti zaradi morebitnih napak na spletni strani.

Naročanje

Naročanje poteka telefonsko, prek spletne trgovine  in po e-pošti. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral.  O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-naslov info@lestur-okovje.si,  kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

 Dostava

Dostava pošiljk se vrši z zunanjim pogodbenim podjetjem Pošta Slovenija. Po posredovanju vašega naročila se ceni prištejejo stroški pošiljanja blaga, glede na težo in vrednost vašega naročila. V kolikor ob dostavi kurirja ne boste dosegljivi, lahko na podlagi prejetega obvestila pošiljko prevzamete na pristojni pošti še osem (8) dni.

Izdelke je možno prevzeti osebno, po dogovoru, na sedežu podjetja od ponedeljka do petka od 8.00- 14.00 ure.

Poštnina za dostavo znotraj Slovenije

V primeru, da znesek nakupa znaša nad 100,00 EUR krije strošek poštnine za dostavo po Sloveniji  podjetje LESTUR d.o.o. V kolikor je znesek nakupa manjši od 100,00 EUR je vaša udeležba pri poštnini 6,10 eur z upoštevanim DDV. Na posebej označene artikle – drsni sistemi, ki presegajo dolžino 2 TM je možen samo osebni prevzem na sedežu podjetja LESTUR d.o.o.

Dostava je omejena na ozemlju Republike Slovenije.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje  v 15 dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti:

▪ pisno na naslov LESTUR d.o.o., Klanec 35a, 1218 KOMENDA,

▪ ali po elektronski pošti info@lestur-okovje.si.

Blago pa mora v nadaljnjih 14 dneh vrniti:

▪ nepoškodovano,

▪ v nespremenjeni količini,

▪ nerabljeno,

▪ v originalni embalaži.

Stroške vračila krije kupec. Ponudnik ne sprejema pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem  poslovanja. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov osebni račun, najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu.

Možnost vračila ne velja, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno, v  spremenjeni količini, v primeru, da se blago ne nahaja v originalni embalaži.

REKLAMACIJA

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v roku 8 dneh od dneva nakupa.  Kupec lahko takoj zahteva zamenjavo  za enak, brezhiben artikel v navedenem  roku.

Kupec lahko blago reklamira:

▪ če dobavljeni artikel nima lastnosti, ki jih je ponudnik obljubil,

▪ če so bili dobavljeni napačni izdelki,

▪ če je bila spremenjena količina, barva ali kako drugo odstopanje  artiklov od kupčevega naročila.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake  na blagu, ki se pokažejo potem, odkar je bilo blago izročeno – prodano.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga po predhodnem dogovoru osebno prinese na sedež podjetja Lestur d.o.o. ali pa ga na vrne po pošti.

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

  • plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (v tem primeru Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice),
  • plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti).

Naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

Varovanje podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo na spletni strani www.lestur-okovje.si  dovoljujete, da podjetje LESTUR d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje LESTUR, d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja zakonsko dovoljenje piškotke, ki so namenjene izključno osnovnemu delovanju spletne trgovine.

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku odjemalca ob obisku spletne strani. Piškotek vsebuje osnovne informacije, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani.

Ime piškotka

Namen

Časovna opredelitev

PHPSESSID

Osnovno delovanja, ki zagotavlja vzpostavitev seje.

Trajanje seje

currency

Osnoven izpis cen v izbrani valuti npr. EUR

Trajanje seje

language

Osnoven izpis besedila v izbranem jeziku npr. Slovenščina

Trajanje seje

Avtorske pravice

Spletno mesto www.tupai.si je v lasti podjetja LESTUR, d.o.o.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in spori

Lestur d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Lestur d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Lestur d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 01 8342 350 ali po elektronski pošti na info@lestur-okovje.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@lestur-okovje.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Lestur d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Lestur d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

»Skladno z 32. Členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (uradni list RS 81/2015, z dne 30.10.2015),  podjetje Lestur d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi jih potrošniki lahko sprožili v skladu s tem zakonom«

Lestur d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Izdaja računa


Pri poslovanju preko spleta bomo izdali račun ob pošiljanju blaga kupcu, oziroma, ko bo blago odpremljeno.